Sualtı Fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu, aynı konsept içinde arşivlediği fotoğraflarından hazırladığı “Sualtından Üçlemeler” adındaki fotoğraf sergisini Atölye Silis Vitrin’de 16 Şubat 2014’te açtı.

400’ü aşkın ziyaretçinin açılışa geldiği sergide iki farklı yapıda fotoğraflar bulunmaktaydı Çoğunluğu tropik denizlerde çekilmiş ve alt alta 3 tane fotoğrafın tek bir çerçevede buluştuğu 90 fotoğraf ve 30 çerçeve ile yine ondan beklenen farklı bir sunum tekniğini sergilemiş oldu sanatçı.

Baloğlu, ayrıca 25 adet Denizden Boğaziçi fotoğraflarını da tek çerçeve şeklinde sundu. Bir balığın gözünden İstanbul’un fotoğraflandığı ve kitabında olmayan yeni fotoğraflar da izleyicilerle paylaşıldı.

Ayrıca yeni yayınladığı “Sometimes” adındaki 3 kitapdan oluşan seri de ilk kez sergide görülebildi. Son üç yıldır, her sene farklı bir dalış noktasına giden dokuz kişilik bir ekip “Sometimes”. Alptekin Baloğlu’da bu gezilerde sualtında çektiği fotoğrafları bir kitap haline getiriyor. Kızıldeniz ve Maldivler’den sonrada Raja Ampat serinin üçüncü kitabı olarak yayınlandı, ve üçü de özel bir kutuda sunuldu. Sınırlı sayıda üretilen bu set sadece sanatçıdan imzalı olarak temin edilebiliyor.

Ayrıca sergiyi ziyarete gelenler, Alptekin Baloğlu’nun yeni başlattığı “Denizin Sırları” kampanyasıyla da ilk kez karşılaştılar ve destekte bulunarak Doğu Anadolu illerinde denizle tanışmamış çocuklara binlerce kitap hediye ettiler.

Açılış sonrasında ana okulları, ilkokul ve liselerden bir çok öğrenci de sergiyi gezerek sualtı dünyasını görebildiler. Sergi 8 Mart 2014 tarihinde sona erdi.