10 Ekim 2007 tarihinde Avrupa Birliği, Denizcilik Politikalarını belirledi ve bu politikalarını açıklamak üzere büyük bir organizasyon yaptı. Parlamenterler, komisyon üyeleri ve basının

bulunduğu bu önemli organizasyonda sualtı fotoğraflarını sergilemek üzere de ilk kez bir Türk sualtı fotoğrafçısını, Alptekin Baloğlu’nu davet etti.

Brüksel’deki Avrupa Birliği Komisyonları Binası bahçesinde yapılan kokteyl sonrası, hazırlanmış özel çadırda Alptekin Baloğlu’nun herkesi büyüleyen 3 boyutlu sualtı fotoğrafları seyredildi. Önceden çekilmiş sualtı fotoğraflarını özel bir teknikle üç boyutlu görünür hale getiren Baloğlu, bu tekniği kullanan tek sualtı fotoğrafçısıdır.

Fotoğraflara özel gözlüğü ile bakıldığında canlıymış gibi bir görüntü ortaya çıkıyor ve izleyiciler de ıslanmadan neredeyse dalmış oluyorlar. Sualtı dünyasını ve canlı renklerini gerçekmiş gibi yanı başında gören izleyiciler sergiyi büyük bir ilgiyle gezdi.

Bu organizasyonun ev sahibi, Avrupa Birliği Denizcilik ve Balıkçılık Komisyonu Başkanı Joe Borg Alptekin Baloğlu’nun fotoğraf sergisini büyük bir ilgiyle gezdi. Alptekin Baloğlu yeni hazırladığı kitabını kendisine hediye etti. Alptekin Baloğlu’nun sergi ile ilgili izlenimleri ise şöyleydi:

“Sayın Joe Borg, sergimi ziyarete geldiğinde gözlüğünü takıp üç boyutlu fotoğraflara bakınca çok etkilendi. Üç boyutlu fotoğraflarımla, insanlar ve özellikle çocukların denizle daha yakınlaşmalarını sağlamayı hedeflediğimi belirttim. Denizlerin ve orada yaşayan canlıların korunması gerektiğini, korumadaki ilk adımın da onları tanıtıp sevdirmek olduğunu belirttim. Bu amaçla hazırladığım yeni kitabımı da kendisine hediye ettim. “100 soruda Denizin Sırları” adındaki bu yeni kitabımdaki şaşırtıcı sorulardan bir kaçını duyunca hemen kitabı incelemeye başladı ve çok beğendiğini belirtti. Kitabın denizin tanınmasında çok farklı ve eğitici bir özellikte olduğunu vurguladı. Amacımın öncelikle Türkiye’de sonrada Avrupa’da bu kitabın çocuklara ve öğrencilere ulaşabilmesini sağlamak olduğunu belirttim. Bu konuda Avrupa Birliği olarak destek verebileceklerini belirterek beni çok mutlu ettiler.

Üç boyutlu sualtı fotoğraflarıma olan ilgi, Fransa’nın Antibes şehrinde her yıl yapılan Dünya Sualtı Görüntüleme Festivalinde de bu hafta bir sergi açmamla devam ediyor. Bu yıl Paris, Moskova ve İspanya’da açtığım sergilerle beşinci uluslararası sergim olacak.”