Forum Alışveriş Merkezleri,  ‘Denizin Sırları’ sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesi için destek verdi. Proje bu sayede Ankara, Denizli, İzmir, Mersin, Trabzon ve Aydın’lılarla buluşacak.

Alptekin Baloğlu’ndan Proje Hakkında

“Projenin hedefi, özellikle çocukların denizlerdeki yaşam hakkında bilgilenmelerini sağlayarak onların denizlere ve içinde yaşayan canlılara daha duyarlı olmalarını sağlamak ve çevre koruma bilincini aşılayabilmekti. Bu amaçla yeni kitabımı, çocukların ve her yaştan insanın ilgisini çekebilmek üzere, soru ve cevap mantığı üzerine kurdum. Öncelikle sualtı yaşamındaki ilgi çekici bilgiler araştırıldı, bunlar sorular haline getirildi ve cevapları bilim adamlarının danışmanlıkları sonrasında yazıldı, ve fotoğraflar eşliğinde bir kitap haline geldi. Ortaya “50 soruda Denizin Sırları” çıktı.

Bu projedeki en önemli hedefim, özellikle doğu bölgelerimizde yaşayan ve denizi hiç görmemiş ve tanımamış çocuklara bu kitabın sponsorlar sayesinde ulaşabilmesini sağlamaktı. Yaşanılan kriz bu ana hedefe ulaşmanın zorluklarını bir yıl boyunca karşıma çıkarmış olsada yılmadan çalıştık ve destek aradık.

Çabalar karşılık verdi ve Forum Alışveriş Merkezleri, bu önemli sosyal sorumluluk projesinin hayata geçmesi için destek verdi.

Proje’nin başlangıcı olarak “50 Soruda Denizin Sırları” adındaki ilk adım projesi Forum Alışveriş Merkezleri sayesinde Ankara, Denizli, İzmir, Mersin, Trabzon ve Aydın’lılarla buluşacak. Bu şehirlerdeki Forum alışveriş merkezlerine, 50 farklı soru ve cevap panoları yerleştirilecek, ve gelen misafirlere 10 sorudan oluşan soru kartları dağıtılacak. sergiyi gezerek bu 10 soruyu doğru cevaplayanlara da “50 Soruda Denizn Sırları” kitabı hediye edilecek.

15 Nisan-5 temmuz arasında 6 şehirde yapılacak bu organizasyon ile en az 1.5 milyon kişi sualtı yaşamı ile tanışacak ve en az 10.000 kişi de bu kitaba sahip olacak. Forum Ankara AVM de dün başlayan aktivite 26 Nisan tarihine kadar sürecek. Ben de bu cumartesi ve pazar günü Forum Ankara’da bulunup hediye kitapları imzalayacağım. Öncelikle tüm Ankara’lı sualtı severleri Forum Ankara’da ki bu aktiviteye davet ediyorum. Ankara’lı dalcı arkadaşlarımızın da bu bilgiyi ilgilenen dostlarına haberdar etmesini rica ediyorum.

Bu projenin hayata geçmesine destek veren Multi Turk Mall ve Forum AVM yöneticilerine teşekkür ederim. Ayrıca iki yıldır bu çalışmayı yapabilmemdeki tüm destekleri ve gayretleri için, Aquakonsept ailesinden Nathalie Beuret, Kadir Ateş, Mutlu Günay, Bilimsel danışmanlarımız Murat Bilecenoğlu, Elif Manav ve editörümüz Üner Beköz’e sonsuz teşekkür ederim.”

Alptekin Baloğlu
Mayıs 2009 – İstanbul

http://www.denizinsirlari.org