Nikon – Japonya, ilk kez bir Türk fotoğraf sanatçısını; Alptekin Baloğlu’nu  “Nikon Uluslararası Fotoğraf Yarışması” jürisi için Tokyo’ya davet etti.

Japonya’da gelen davet, beni çok şaşırtmış ve mutlu etmişti. Nikon dünyanın en çok katılımlı fotoğraf yarışmalarından birisi olan “Nikon Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nı 1969 yılından beri yapmaktadır. ( www.nikon-photocontest.com) Bu davette yarışmanın jürisi olarak Tokyo’ya davet ediliyordum. 10 Şubat 2009 da başlayan jüri toplantısı sabah 9.00 da başlayıp 18.30 a kadar süren çalışmaların sonucunda tam 3 gün sürdü. Alptekin Baloğlu, Ami Vitale, Claudia Hinterseer, Savaka İkemoto, Takashi Yamaguchi, Manabu Miyazaki, Kazuyoshi Miyoshi, Kazuyoshi Nomachi, Masako İmaoka ve jüri başkanı Yoshitaka Nakatani den oluşan jüri 50.000 fotoğrafı inceleyerek seçimlerini yaptı. Bu kadar güzel organize edilmiş bir jüri tecrübesi kazanmış olmak benim için çok değerliydi.
Ayrıca 2007 yılında Nikkor lenslerinin 50.yılı nedeniyle düzenlenen web sitesinde yer alan ilk Türk ve sualtı fotoğrafçısı olarak seçilmek, hem web sitesinde hem de yayınlanan kitapta fotoğraflarımın yer alması da beni gururlandırmıştı.