Alptekin Baloğlu’nun “Sualtının Yıldızları” kitabında yer alan fotoğraflar ve bilgiler ile oluşan sergi  28 Ağustos 2003 tarihinde Tarih Vakfı, Topkapı Sarayı Tarihi Darphane-i Amire binalarında

açıldı.7 adet sıra odadan oluşan tarihi mekân yüksek tavanları ve büyük boyda sadece 7 adet üretilmek üzere dijital olarak basılmış fotoğraflar ile izleyicileri büyüledi.

Her oda, kitabın bir bölümüne ev sahipliği yaptı. Sualtındaki canlıların özellikleri; Ortak Yaşam,  Kamuflaj, Renklilik, Beslenme, Üreme, Birliktelik gibi ana başlıklarda tanıtılırken, son odada bulunan üç boyutlu fotoğraflar izleyicilerin ilgi odağı oldu. Sualtının Yıldızları belgesel filmi ise ayrı bir odada sürekli gösterimdeydi.  Dokuz binin üzerinde ziyaretçiye ulaşan sergi, Lundbeck İlaçlarının destekleri ile gerçekleşti.

Topkapı Sarayı giriş bölümünden Darphane Binalarına giren davetliler, öncelikle serginin bulunduğu sıra odalara yönlenerek sergiyi gezmiş ve sonra da alt avluda kendileri için hazırlanmış avluda kokteyle katılmışlardır. 1000’in üzerinde ziyaretçi kokteyl sonrasında Alptekin Baloğlu’nun çarpıcı sürprizi ile karşı karşıya kalmışlardır.

Hazırlanan sahneye gelen 6 mesnevi sanatçısı yerleşerek canlı olarak Ömer Faruk Tekbilek’in bir eserini çalmaya başlamış, bu esnada sahnede yerlerini alan iki derviş geleneksel elbiseleri ile semaya başlamışlardır. Sahnenin ortasındaki büyük ekranda yatay fotoğraflar gösterilirken, semazenlerin beyaz elbiseleri üzerine de dikey fotoğraflar yansıtılarak gösteri tamamlanmıştır.

Gösteri sonrasında yapılan teşekkür konuşmalarından sonra belgesel film gösterilmeye başlanmış ve Okan Bayülgen’in sahneye çıkarak yaptığı konuşma sonrasında davetlilere Sualtının Yıldızları kitabı hediye olarak dağıtılmıştır.